Hallo Nieuw Leven

OVER MIJ

Hallo, ik ben Wendy Seelen

 

Inmiddels met 24 jaar ervaring en diverse opleidingen leer ik nog steeds bij over gedrag van baby’s, hechting en jonge gezinnen!

Tijdens mijn werk als kraamverzorgende (vanaf 2000) ben ik enthousiast geworden over wat borstvoeding kan betekenen voor moeder en baby. Toch waren er vaak uitdagingen waardoor zoiets natuurlijks niet vanzelf ging. Vandaar dat ik in 2005 de opleiding tot lactatiekundige heb gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht. Daar heb ik geleerd dat ik met mijn 5 jaar ervaring nog heel weinig wist over borstvoeden.

In de eerste jaren als lactatiekundige wilde ik graag iedereen laten weten hoe volledig, uniek en bijzonder borstvoeden kan zijn. Nu zoveel jaren later ligt voor mij de nadruk meer bij een veilige hechtingsrelatie opbouwen. Hier kan borstvoeding geven aan bijdragen maar is niet noodzakelijk. Ik ben mij in 2015 meer gaan verdiepen in het gedrag van baby’s door het volgen van de opleiding tot babycoach. Deze kennis geeft mij de mogelijkheid om uitdagingen met je baby holistisch te bekijken. Meestal is er niet iets mis met je baby, maar vertelt zijn signaal een verhaal. Achter dit verhaal zit een behoefte.

Ik wil graag je steun zijn in deze bijzondere periode, de start van een gezin. Je kunt nogal eens overvallen worden door onzekerheden en twijfels. Vaak komt dit doordat wij niet opgroeien met kennis en ervaringen om ons heen over borstvoeding en baby’s. Dus vertrouwen op je moedergevoel is dan ook erg spannend. Ik ben er om met je mee te denken, kennis te delen, opties te geven waar jullie uit kiezen wat voor jullie kindje van toepassing is. Dit kan borstvoeding zijn, maar ook kunstvoeding of een combinatie.

Video Poster Image

"Dankzij Wendy heb ik meer zelfvertrouwen gekregen nadat ik erg onzeker was geworden in de eerste weken met onze kleine man omdat hij veel huilde. Nu begrijpen we alles beter en gaat het ook ineens vele malen beter en kunnen we weer lekker genieten van elkaar!"

 
Annemiek Van Beek - van Halderen

"Ik heb de cursus borstvoeding bij Wendy gevolgd. Het was zeer nuttige informatie waar ik veel van op heb gestoken. Veel praktische tips, handvaten en (zelf)vertrouwen gekregen om straks borstvoeding te gaan geven. Ook heel fijn dat je in de toekomst een beroep op haar mag doen op het moment dat je ergens tegenaan loopt. Deze cursus is een aanrader voor iedereen!"

 
Manon Rijnen